Ontdek de verhalen van Zuid-Holland

Over ons

Over ons
Deze website is een initiatief van Erfgoedhuis Zuid-Holland. Erfgoedhuis ondersteunt, verbindt en inspireert gemeenten, historische verenigingen, archieven, musea, scholen, monumentenbeheerders, ondernemers en vrijwilligers bij het behouden, benutten en beleven van het cultureel erfgoed van Zuid-Holland.

Missie
Onze missie is om het rijke erfgoed van Zuid-Holland bij een zo breed mogelijk publiek onder de aandacht te brengen. We willen inwoners én bezoekers van onze provincie kennis laten maken met de verhalen en tradities van Zuid-Holland. Deze website vertelt het verhaal van Zuid-Holland aan de hand van zeven Erfgoedlijnen: Goeree-Overflakkee, Trekvaarten, Landgoederenzone, Limes, Atlantikwall, de Oude Hollandse Waterlinie en de Waterdriehoek (Kinderdijk, Dordrecht en de Biesbosch).  Je vindt er tal van verhalen, video’s, educatiepakketten en uittips. 

De Erfgoedlijnen in 2,5 minuut uitgelegd:

 

Meer informatie over de Erfgoedlijnen en contactpersonen per Erfgoedlijn is hier te vinden.

Bekijk voor meer informatie over de activiteiten van Erfgoedhuis Zuid-Holland onze website www.erfgoedhuis-zh.nl

Wilt u reageren op deze website of heeft u vragen over de geschiedenis van Zuid-Holland? Neem contact op met redactie@geschiedenisvanzuidholland.nl