Ontdek de verhalen van Zuid-Holland

Boek over Haagse en Leidse buitenplaatsen

In de omgeving van Leiden en Den Haag werden tussen de 17de en 20ste eeuw een groot aantal buitenplaatsen aangelegd. Kunsthistoricus René W.Chr. Dessing, die eerder onderzoek deed naar Amsterdamse buitenplaatsen, schreef er een boek over. Het eerste exemplaar werd op 7 november overhandigd aan gedeputeerde Rik Janssen. 

Dessing geeft een overzicht van circa veertig buitenplaatsen in Zuid-Holland, vooral in de driehoek Den Haag-Wassenaar-Leiden, maar ook langs de Vliet, in Warmond en de Bollenstreek. Stuk voor stuk met een rijke geschiedenis. Er zijn verhalen over rijkdom, macht, architectuur, maar ook ziekte en dood, faillissementen en oorlogsgeweld.

Daarnaast bevat dit boek praktische informatie over wat je op de buitenplaatsen kunt zien en doen. Sommige zijn als museum toegankelijk, bij andere kun je prachtig wandelen of worden concerten georganiseerd. Het boek kost 19,95 euro en is onder meer te bestellen via de uitgever. Bekijk hier een preview van het boek. Het boek kon gerealiseerd worden dankzij een bijdrage van de Erfgoedlijn Landgoederenzone van de provincie Zuid-Holland en het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland.  

undefined

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Plaats reactie

Om spam te voorkomen, stellen wij u een eenvoudige vraag. Vult u alstublieft het antwoord hieronder in.