Ontdek de verhalen van Zuid-Holland

Seasons op Duivenvoorde

Dit jaar staat Kasteel Duivenvoorde in het teken van de seizoenen. Want wie houdt er nou niet van de wisseling van de seizoenen? 

Seizoenen op Duivenvoorde: buiten én binnen
De seizoenen in al hun veelkleurigheid zijn een bron van plezier en verwondering. De ontluikende natuur in de lente, de eindeloosheid van zomeravonden, de kleurenpracht van de herfst en de ouderwetse en lichamelijke sensatie van de winter. Duivenvoorde biedt het allemaal. Buiten in het Engelse landschapspark met de tastbare beleving van de seizoenen: kijken, ruiken, voelen en proeven. Maar ook binnen in huis. Mensen hebben altijd de natuur – en daarmee de seizoenen – in huis gebracht. De historische interieurs en collectie van Duivenvoorde tonen talrijke voorbeelden hiervan: bloem- en diermotieven op wandbekleding, keramiek, boek en prent, zomerse doorkijkjes op familieportretten of de seizoenen als zelfstandig thema van kunstvoorwerpen.

undefined

De seizoenen tot leven gebracht
Nergens is de winter zo treffend verbeeld als in het schilderij Schaatsers bij een Hollandse stad van Andreas Schelfhout (1857). Nergens is het unieke karakter van de seizoenen zo verrassend gevat als in de vier wandschilderingen die Maria Vos in 1875 in opdracht van Hendricus Adolphus Steengracht vervaardigde (in het privégedeelte van het kasteel, maar tot leven gebracht in de tentoonstelling). En wie weet nog welke werkzaamheden bij de maanden en seizoenen horen? Aan de hand van de 18de-eeuwse reeks Maandenborden van Delfts blauw komt u het allemaal te weten.

Alle activiteiten
Naast de tentoonstelling is er een uitgebreide buitenprogrammering met een (familie)evenement rond elk seizoen. Het openingsweekend (8 en 9 april) staat in het teken van de Lente. Daarna volgen: de Zomer (24 juni), de Herfst (29 oktober) en de Winter (16 en 17 december). Bekijk hier alle activiteiten voor 2017. Meer informatie over de openingstijden en tarieven vind je hier

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Plaats reactie

Om spam te voorkomen, stellen wij u een eenvoudige vraag. Vult u alstublieft het antwoord hieronder in.