Ontdek de verhalen van Zuid-Holland

Limespaspoort voor kinderen

Het is lang geleden dat er voor het laatst Romeinen in Zuid-Holland te zien waren, maar dat betekent niet dat de sporen van hun 400 jaar lange verblijf helemaal verdwenen zijn.  Het Limespaspoort – voor kinderen vanaf acht jaar – staat vol met bijzondere plekken in Zuid-Holland die 2000 jaar geleden tot het Romeinse grensgebied behoorden.

Naast informatie over deze plekken staat er in het paspoort nog veel meer leuks: het is gevuld met weetjes over de Romeinen en er staan kennis én creatieve opdrachten in om alleen of samen te maken. Als de godin Fortuna aan je kant staat, win je er misschien zelfs een prijs mee!

undefined

Gratis verkrijgbaar
Je kunt het Limespaspoort gratis aanvragen bij het Erfgoedhuis Zuid-Holland door een mailtje te sturen naar archeologie@erfgoedhuis-zh.nl. Het paspoort is ook af te halen op de volgende locaties: Museum Meermanno, Kasteel Duivenvoorde, Torenmuseum Valkenburg, Rijksmuseum van Oudheden Leiden, Archeon, Archeologiehuis Zuid-Holland en NIGRVM PVLLVM Zwammerdam, op VVV kantoren in Leiden, Den Haag, Alphen aan den Rijn en Katwijk en bibliotheken in deelnemende gemeenten.

Het paspoort is een initiatief van de erfgoedtafel Romeinse Limes en is mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van de provincie Zuid-Holland en deelnemende erfgoedinstellingen en gemeenten. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Plaats reactie

Om spam te voorkomen, stellen wij u een eenvoudige vraag. Vult u alstublieft het antwoord hieronder in.