Ontdek de verhalen van Zuid-Holland

Expo Ooggetuigen Watersnood - Battenoord

Langs de Battenoordse dijken op Goeree-Overflakkee leer je meer over de verschrikkelijke gebeurtenissen die hier plaatsvonden tijdens de Watersnoodramp in 1953. De expositie Ooggetuigen van de Watersnood is een permanente landschapstentoonstelling, waarin verhalen van ooggetuigen zijn opgenomen. Bij Battenoord vielen tijdens de Ramp 90 slachtoffers, voor een belangrijk deel het gevolg van een grote dijkdoorbraak.

undefined

Start- en eindpunt
De route  start onderaan de Battenoordsedijk bij de haven en loopt via de Sint Pietersweg en de Klinkerlandseweg terug naar de Battenoordsedijk. Het laatste paneel is te vinden op het terrein van Camping de Grevelingen aan de Havenweg in Nieuwe-Tonge. Bij Camping de Grevelingen is ook een informatiefolder te vinden met daarin de uitgestippelde route en de verhalen van de ooggetuigen. De verhalen zijn ook te beluisteren via de app Naar Toen Battenoord

De expositie is tot stand gekomen door een samenwerking van de gemeente Goeree-Overflakkee, Rijkswaterstaat, Waterschap Hollandse Delta, NWB Bank, de provincie Zuid-Holland, Veero en BNG Cultuurfonds.

 

Lees meer over de gebeurtenissen op het eiland tijdens de Ramp

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Plaats reactie

Om spam te voorkomen, stellen wij u een eenvoudige vraag. Vult u alstublieft het antwoord hieronder in.