Ontdek de verhalen van Zuid-Holland

De eerste eeuwen van Holland

In het Vlaardingse stadskantoor is een tentoonstelling ingericht over de eerste eeuwen van graafschap Holland. In 1018 versloeg graaf Dirk III bij 'Flardinga' een leger van de Duitse keizer. Daarna groeide Vlaardingen uit tot één van de belangrijkste plaatsen in het graafschap. 

Het gebied dat we nu kennen als Holland was 1000 jaar geleden nog grotendeels onbewoonbaar. De wildernis domineerde en er waren nog geen steden. Enkele eeuwen later  was het landschap veranderd. Er waren akkers, weiden en dijken en op strategische plekken waren dorpen tot steden uitgegroeid. Rond 1400 was Holland, ondanks het kleine oppervlak, een onafhankelijke politieke en economische macht van betekenis.

Op de tentoonstelling nemen vier graven en een gravin je bij de hand met voorwerpen en verhalen. Dit zijn achtereenvolgens Dirk III, Willem I, Floris V, Albrecht van Beieren en tot slot Jacoba van Beieren. De expositie is  tot en met 29 september 2017 te bekijken in de publiekshal van het Vlaardingse stadskantoor aan het Westnieuwland. Openingstijden: maandag van 8.00 tot 19.00 uur en dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Tip: in 2018 is er opnieuw een Slag bij Vlaardingen en worden er tal van activiteiten georganiseerd in Vlaardingen. Bekijk de themawebsite

undefined

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Plaats reactie

Om spam te voorkomen, stellen wij u een eenvoudige vraag. Vult u alstublieft het antwoord hieronder in.